Maatregelen Coronavirus

Fysieke behandelingen weer mogelijk

De laatste updates van Fysio Lingewaard over het coronavirus bijgewerkt op 1 mei

 

Goed nieuws! Op maandag 4 mei starten wij weer langzaam maar zeker met het fysiek behandelen van patiënten. Dit doen wij op een veilige en verantwoorde manier. Daarom volgen wij strikt de regels van RIVM en KNGF. Wat betekent dit precies?

 

Noodzakelijke behandelingen

We behandelen alleen patiënten in de praktijk als dit echt noodzakelijk is. We beoordelen of de ernst van je klachten zullen toenemen als je nu niet wordt behandeld. Is dit het geval, dan maken we een fysieke afspraak. Is behandeling op afstand ook effectief? Dan plannen we een videoconsult in. Welke ‘route’ we in jou geval volgen, wordt bepaald door de therapeut.

 

Voorzorgsmaatregelen

Vanzelfsprekend hebben we in onze praktijken gepaste voorzorgsmaatregelen genomen. We doen er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We hanteren strikte hygiënemaatregelen, hebben de wachtruimtes aangepast, houden waar mogelijk 1,5 meter afstand en zorgen ervoor dat er zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in onze gebouwen zijn. De oefenzalen mogen alleen worden gebruikt onder begeleiding van een therapeut.

 

Huisregels

Ook jij kunt je steentje bijdragen aan een veilige en verantwoorde manier van behandelen. Kom je langs voor een afspraak? Hou je dan alsjeblieft aan de volgende huisregels:

  • Blijf thuis als je in de tussentijd corona-achtige klachten krijgt (neusverkouden, niezen, hoesten, loopneus, keelpijn, verhoging of koorts, kortademigheid, moeheid, hoofdpijn of je ziek voelen).
  • Kom alleen. Er mogen maximaal 2 personen in de behandelkamer. Wordt je vergezeld door een partner/familielid? Laat die persoon dan buiten of in de auto op je wachten.
  • Desinfecteer je handen met het desinfecteermiddel dat bij de ingang staat.
  • Wees op tijd. Kom maximaal 5 minuten voordat je afspraak begint binnen. Zo voorkomen we dat je onnodig in contact komt met andere mensen.

 

Afspraak maken

De aankomende dagen zullen onze therapeuten de patiënten bellen die voor de coronacrisis bij hen in behandeling waren. We beoordelen dan via de telefoon of jij weer in aanmerking komt voor een fysieke behandeling. Je kunt ons natuurlijk ook zelf bellen: 026 214 81 55.