Wat wij doen

Dry Needling

Bij Dry Needling prikt de therapeut een triggerpoint in een gespannen of verkrampte spier aan met een zeer dunne naald. Een triggerpoint is een ‘knoop’, verharding of verkrampte plek in een spier die lokale of uitstralende pijn veroorzaakt. De aanduiding ‘dry’ houdt in dat er niets ingespoten wordt met de naald. Er wordt alleen geprikt in een triggerpoint. Het resultaat van de behandeling is dat de spier snel en langdurig ontspant en de pijn snel afneemt. Dry Needling is wat anders als acupunctuur, alhoewel we wel gebruik maken van een vergelijkbaar naaldje. Voor Dry Needling kun je terecht bij Fysio de Eendracht in Nijmegen.

Hoe werkt Dry Needling?

Het doel van de behandeling is het uitschakelen van de triggerpoints. Door in de triggerpoints te prikken met een speciaal gesteriliseerd naaldje, ontstaat er een onwillekeurige samentrekking van de spiervezels (een ‘local twitch response’). Hierdoor verdwijnt de triggerpoint, vermindert de pijn en verbetert de mobiliteit van de spier vrijwel direct. Het inbrengen van het naaldje voel je niet. Als de juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat voelt een beetje als kramp of een schokje. Daarna ontspant de spier zich meestal direct. Je kunt de eerste twee dagen na de behandeling een beurs of vermoeid gevoel hebben. De behandeling werkt dan nog na. Dry Needling is vaak onderdeel van een uitgebreider behandelplan. Dat behandelplan kan bijvoorbeeld bestaan uit algemene fysiotherapie, manuele therapie of Medical Taping

Wanneer Dry Needling?

Dry Needling wordt vaak succesvol toegepast bij:

Dry Needling in Huissen, Bemmel en Doornenburg

Wat zijn de kosten?

Dry Needling is onderdeel van een normale fysiotherapeutische behandeling. Meestal loopt de vergoeding via de aanvullende zorgverzekering. Kijk in je polis hoeveel behandelingen je zorgverzekeraar per jaar vergoedt. Fysiotherapie wordt in een aantal specifieke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Bekijk hier wat de kosten zijn voor fysiotherapie.

Maak een afspraak

Heb je pijnklachten, moeite met bewegen of andere beperkingen bij het bewegen? Maak dan nu een afspraak met een van onze therapeuten via onderstaand formulier of bel 024 – 200 1250. Voor Dry Needling kun je terecht bij Fysio de Eendracht in Nijmegen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.