Wat wij doen

Rugtherapie

Rugtherapie

Wil je van je rugklachten af? Probeer dan onze rugtherapie!

Rugklachten. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Misschien jij ook wel. Vervelend. Of je nu af en toe, regelmatig, of altijd pijn hebt: rugpijn kan je leven behoorlijk verzieken. Wil je van je rugklachten af en weer soepel en pijnvrij bewegen? Dat kan met onze unieke rugtherapie in Huissen.

Complete rugtherapie

We hebben twee behandeltoestellen waarmee we jouw rugklachten kunnen verhelpen: het David-toestel en het OriGENE-toestel. Naast de behandeling met deze toestellen, verrichten we ook aanvullende interventies. We halen alles uit de kast om jou zo snel mogelijk van je klachten af te helpen. Wat we precies doen, verschilt van persoon tot persoon. Maar je kunt denken aan (een combinatie van) massage, manipulatie, medical taping en Dry Needling. En verder zijn we ervan overtuigd dat gerichte oefeningen je rug weer fitter kunnen maken. Jouw eigen inzet en betrokkenheid zijn dus ook een belangrijke factor bij het succes van de behandeling.

Wanneer rugtherapie?

In principe is onze unieke rugtherapie bedoeld voor mensen met aspecifieke rugklachten. En dan maakt het niet uit of je jong of oud bent. Fit of minder fit. De rugtherapie is bijzonder effectief als je een van deze rugklachten hebt:

  • pijn of stijfheid in de lage rug of bovenin
  • pijn door slijtage van de wervels
  • als het je ineens in je rug is geschoten
  • spit-achtige klachten, dus pijn en stijfheid in de rug al dan niet met uitstralende pijn naar de billen, liezen en benen
  • lage rugpijn door ischias
  • pijn door versleten tussenwervelschijven
  • hernia, maar alleen als deze niet geopereerd hoeft te worden
OriGENE-rugtherapie Huissen
David-Rugtherapie

Hoe werkt David-rugtherapie?

Het David-rugtoestel is een uitgebreid evaluatie- en behandelconcept voor rugaandoeningen. Met dit rugtoestel kunnen we jouw rugpijn effectief behandelen, omdat je alleen de spieren gebruikt die je moet gebruiken. Daarnaast kan het David-toestel zich aanpassen en corrigeren op jouw lichaam. Het speciaal ontworpen apparaat biedt een veilige en effectieve manier om de mobiliteit, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie van de wervelkolom te verbeteren.

Hoe werkt OriGENE-rugtherapie?

Een belangrijk onderdeel van onze behandeling is het OriGENE-rugtoestel. Het lijkt een beetje op een fitnesstoestel, maar dat is het absoluut niet. Het is een speciaal fysiotherapeutisch apparaat dat alleen door een fysiotherapeut of manueel therapeut bediend mag worden. Je traint hiermee de strekbeweging van je rug. En omdat de compensatiebewegingen van je benen, heupen en bekken worden ‘uitgeschakeld’, train je ook echt alleen maar je rug. Op die manier word je rug soepeler en sterker, en verminderen je pijnklachten.

Hoe werkt de intake?

Allereerst nemen we de tijd voor je. We beginnen met een uitgebreide intake waarbij onze rugspecialisten goed luisteren naar je verhaal en je klachten. Hoe word je leven beïnvloed door je rugklachten? Ervaar je beperkingen in je werk, tijdens het sporten of bij dagelijkse bezigheden zoals het uitlaten van de hond? We doen een lichamelijk onderzoek en maken met een speciaal meettoestel een rugscan. Hiermee brengen we de stand en de mobiliteit van de wervelkolom in beeld. Zo kunnen we precies zien waar je rugklachten vandaan komen. En belangrijker: we weten zo ook hoe we je pijn kunnen verhelpen. Op basis van al deze informatie maken we samen een persoonlijk behandelplan. 

Minder rugpijn in een paar weken

Na ongeveer 6 tot 10 weken zullen je klachten al verminderen. De frequentie van de behandelingen kunnen we dan afbouwen naar eens per 2 of 3 weken. Zijn je rugklachten op een gegeven moment weg of zoveel minder dat je er prima mee kunt leven? Dan kan het voldoende zijn om een paar keer per jaar langs te komen. Dit is dan om deze goede ‘status’ van je rug te onderhouden en stabiliseren.

Voortgang monitoren

Gedurende de hele behandeling monitoren onze rugspecialisten nauwgezet de voortgang. We blijven luisteren, kijken en voelen. Als het nodig is, dan passen we samen met jou je persoonlijke behandelplan aan. We doen er alles aan om je snel beter te laten voelen en je doel dichterbij te brengen: weer onbelemmerd en soepel bewegen zonder rugpijn!

Rugtherapie in Huissen

Deze unieke rugtherapie wordt alleen gegeven in onze praktijk in Huissen. Je kunt gewoon rechtstreeks een afspraak maken. Een verwijsbrief is niet nodig. Een verwijzing/machtiging is wel nodig wanneer de huisarts of medisch specialist je doorverwijst.

Tarieven en vergoedingen

De OriGENE-rugtherapie in Huissen valt onder een normale fysiotherapeutische behandeling. Wat dit kost, vind je in het overzicht tarieven en vergoedingen. Fysiotherapie wordt in een aantal specifieke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Meestal loopt de vergoeding via de aanvullende zorgverzekering. Kijk in je polis hoeveel behandelingen je zorgverzekeraar per jaar vergoedt.

Lees wat anderen ervaren met de rugtherapie in Huissen

Toine Knipping – Brandweerofficier

Door een val tijdens het sporten, kreeg ik heftige rugpijn. Ik had pijn bij liggen, staan, lopen en zelfs bij het strikken van mijn veters. Ik ben in Huissen behandeld door een rugspecialist van Fysio Lingewaard. De behandeling bestond uit sessies op het OriGENE-rugtoestel en massage op de behandelbank.

Deze combinatie heeft heel goed gewerkt. Ik was bijna verbaasd hoe snel ik vooruit ging. De pijn in mijn rug was na een paar behandelingen al bijna weg. En dankzij het OriGENE-rugtoestel is mijn wervelkolom nu soepeler en flexibeler. Ik ben op een fantastische manier van mijn rugpijn afgeholpen en beweeg weer zonder pijn!

+ het is ook mogelijk om ’s avonds langs te komen voor een behandeling

+ mijn fysiotherapeut legde goed uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en wat ik kon verwachten

+ ik heb al verschillende mensen met rugklachten in mijn omgeving doorverwezen, want de rugtherapie van Fysio Lingewaard werkt echt.

Theo Aaldering – procesmanager en raadslid gemeente Lingewaard

Ik had al lange tijd last van mijn rug. De pijn ging mijn leven steeds meer bepalen. Ik loop graag hard, maar was daar vanwege mijn klachten mee gestopt. Als ik me tijdens mijn slaap in bed omdraaide, dan werd ik wakker van de pijnscheuten in mijn rug. En tuinieren deed ik op mijn knieën, omdat vooroverbuigen te pijnlijk was. Al na 3 of 4 behandelingen op het OriGENE-rugtoestel, merkte ik verbetering. Met het apparaat beweeg je precies het stijve deel van je rug. Het deel dus dat je in het dagelijks leven niet meer gebruikt en waardoor je klachten krijgt. Die heb ik nu niet meer. Ik fluit nu weer voetbalwedstrijden, kan weer normaal bukken en doe alles weer in de tuin.

+ dankzij de rugtherapie namen mijn klachten snel af

+ mijn rug is flexibeler en ik ervaar in het dagelijks leven veel minder beperkingen

+ mijn advies aan mensen met rugklachten: probeer het gewoon, mij heeft het heel goed geholpen

Klik hier om nog meer ervaringen van anderen te lezen op de website van OriGENE.

Maak een afspraak

Heb je rugklachten, moeite met bewegen of andere beperkingen bij het bewegen? Maak dan nu een afspraak met één van onze fysiotherapeuten via onderstaand formulier of bel 026-214 8155.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.