Wat wij doen

David-rugtherapie

David-Rugtherapie

Wil je van je rugklachten af? Probeer dan de David-rugtherapie!

Rugklachten. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Misschien jij ook wel.  Vervelend. Of je nu af en toe pijn hebt, of regelmatig, of (bijna) altijd: rugpijn kan je leven behoorlijk verzieken. Wil je van je rugklachten af en weer soepel en pijnvrij bewegen? Dat kan met onze unieke rugtherapie in Huissen.

Hoe werkt David-rugtherapie?

David Spine Concept is een uitgebreid evaluatie- en behandelconcept voor rugaandoeningen. Het Concept is een compleet systeem inclusief behandel- en testapparatuur, evaluatieprotocollen, software, documentatie, educatie en ondersteuning. Hiermee kan elke medische instelling snel een revalidatieoperatie voor de wervelkolom starten en rugpatiënten met een scala aan aandoeningen effectief behandelen. Het concept maakt gebruik van zorgvuldig gerichte bewegingen en gecontroleerde belasting om het deconditioneringssyndroom dat verband houdt met rugpijn om te keren. Er worden geïndividualiseerde programma’s gepland op basis van een basisvragenlijst, klinische onderzoeken en tests. Het speciaal ontworpen apparaat biedt een veilige en effectieve manier om de mobiliteit, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie van de wervelkolom te verbeteren.

Wanneer rugtherapie?

In principe is onze unieke rugtherapie in Huissen bedoeld voor mensen met aspecifieke rugklachten. En dan maakt het niet uit of je jong of oud bent. Fit of minder fit. De rugtherapie is bijzonder effectief als je een van deze rugklachten hebt:

  • pijn of stijfheid in de lage rug of bovenin
  • pijn door slijtage van de wervels
  • als het je ineens in je rug is geschoten
  • spit-achtige klachten, dus pijn en stijfheid in de rug al dan niet met uitstralende pijn naar de billen, liezen en benen
  • lage rugpijn door ischias
  • pijn door versleten tussenwervelschijven
  • hernia, maar alleen als deze niet geopereerd hoeft te worden
David-Rugtherapie

Complete rugtherapie

Maar er is meer. Naast de behandeling met het David-toestel, verrichten we ook aanvullende interventies. We halen alles uit de kast om jou zo snel mogelijk van je klachten af te helpen. Wat we precies doen, verschilt van persoon tot persoon. Maar je kunt denken aan (een combinatie van) massage, manipulatie, medical taping en Dry Needling. En verder zijn we ervan overtuigd dat gerichte oefeningen je rug weer fitter kunnen maken. Jouw eigen inzet en betrokkenheid zijn dus ook een belangrijke factor bij het succes van de behandeling.

David-rugtherapie in Huissen

De David-rugtherapie wordt alleen gegeven in onze praktijk in Huissen. Je kunt gewoon rechtstreeks een afspraak maken. Een verwijsbrief is niet nodig. Een verwijzing/machtiging is wel nodig wanneer de huisarts of medisch specialist je doorverwijst.

Tarieven en vergoedingen

De David-rugtherapie in Huissen valt onder een normale fysiotherapeutische behandeling. Wat dit kost, vind je in het overzicht tarieven en vergoedingen. Fysiotherapie wordt in een aantal specifieke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Meestal loopt de vergoeding via de aanvullende zorgverzekering. Kijk in je polis hoeveel behandelingen je zorgverzekeraar per jaar vergoedt.

Maak een afspraak

Heb je rugklachten, moeite met bewegen of andere beperkingen bij het bewegen? Maak dan nu een afspraak met één van onze fysiotherapeuten via onderstaand formulier of bel 026-214 8155.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.